UPDATE Deraiere în stația Balota. Traficul feroviar a revenit la normal

O deraiere în stația Balota a avut loc în dimineața zilei de luni, la un tren de marfă. Traficul feroviar este oprit, iar pentru trenurile de călători se face transbordare auto.

UPDATE CFR SA a anunțat că, începând cu ora 15.02, traficul feroviar a fost reluat condiții de siguranță, în stația CF Balota. Pentru intervențiile care s-au desfășurat la fața locului, SRCF Craiova a acționat cu personal de specialitate și vinciuri hidraulice, astfel încât au fost retrase cele 13 vagoane din compunerea trenului de marfă și a fost repus pe șină și retras vagonul deraiat, și au fost realizate reparații la linia de cale ferată afectată de această deraiere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în stația CF Balota (linie simplă electrificată) unde, în jurul orei 10,50, al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat.

Deraiere în stația Balota. Echipele de intervenție ale CFR SA, la fața locului

Trenul care aparține operatorului privat de transport feroviar de marfă Rail Cargo România, circula pe relația Severin – Balota și avea în compunere 14 vagoane (goale). ”Menționăm faptul că personalul de intervenție al Regionalei CF Craiova se deplasează la fața locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere. Până la reluarea circulației, CFR SA va asigura transbordare cu mijloace auto, pe relația Balota – Orșova, pentru călătorii aflați în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului vor avea drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de gestionarul infrastructurii feroviare din România.

Trenuri ale CFR Călători afectate de deraierea de la Balota

CFR Călători a anunțat pe site-ul său că la acest moment este afectată circulația următoarelor trenuri:

  • IR 72 București Nord – Balota – Orșova – Budapesta: pe distanța Balota – Orșova se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenul IR 72 la tren suplimentar care va circula pe distanța Orșova – Timișoara Nord – Budapesta.
  • R 9014 Drobeta Turnu Severin – Balota – București Nord: este anulat pe distanța Drobeta Turnu Severin – Balota și va circula conform graficului din mersul trenurilor pe distanța Balota – București Nord.
    Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

În situația întârzierilor mari, CFR Călători le poate oferi pasagerilor din tren apă sau produse preambalate, după caz, în prima stație mare unde această activitate se poate desfășura. În situația dată, CFR Călători va oferi pasagerilor din trenul IR 72 apă și produse preambalate în stația Caransebeș. (A.B.)

Sursa: https://clubferoviar.ro