Nouă trenuri care circulă pe ruta Arad-Timișoara vor avea întârzieri de până la cinci ore, după ce o locomotivă a luat foc

ACTUALIZARE ORA 12:00: Traficul feroviar a fost reluat între Arad și Timișoara, însă trenurile vor avea întârzieri de până la 300 de minute.

Nouă trenuri aparţinând CFR Călători vor avea întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute, în urma incendiului care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad – Timişoara Nord) în staţia Şag, şi sunt posibile întârzieri şi pe alte rute, informează luni CFR Călători, potrivit Agerpres.

„Începând cu ora 09:50, a fost redeschisă circulaţia feroviară între staţiile Şag şi Vinga. În urma incendiului care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad – Timişoara Nord) în staţia Şag, au fost afectate un număr de 9 trenuri aparţinând CFR Călători, cu întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute. Sunt posibile şi alte întârzieri de trenuri operate de CFR Călători pe alte rute, generate de necesitatea asigurării legăturilor pentru toţi călătorii până la destinaţia finală”, se arată în comunicatul companiei.

CFR Călători precizează, în context, că personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre situaţia trenului şi să le acorde asistenţă pentru asigurarea legăturilor cu alte trenuri ale CFR Călători.

Totodată, în staţiile mari, CFR Călători va oferi apă şi produse preambalate la călătorii din unele trenuri afectate de acest incident.

Știrea inițială

Traficul feroviar este blocat între Timișoara și Arad, după ce locomotiva unui tren de călători a luat foc.  

Potrivit CFR, traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga, (linie simplă electrificată), unde luni dimineață s-a produs un incendiu la locomotiva trenului R 2602.

În trenul cu două vagoane erau 30 de persoane, care au ieșit în siguranță. Ele au fost preluate de un alt tren și duse în siguranță la Timișoara.

La fața locului au intervenit pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului și o drezină pantograf, care va face verificări la linia de contact.

Șase trenuri de călători staționează în gările adiacente, așteptând redeschiderea circulației.

Sursa: https://www.digi24.ro