Reparații CFR la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova: una caldă, trei reci

SRCF Iași a lansat luna trecută patru proceduri pentru reparații CFR la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova, în valoare de aproape două milioane de euro. Între timp, la o singură licitație a fost depusă o ofertă, celelalte trei fiind anulate.

Club Feroviar a informat la finele lunii februarie despre cele patru licitații lansate de Regionala Iași a CNCF CFR SA.

Pentru legătura cu Republica Moldova, în sistemul electronic de achiziții publice fusese postat anunțul de licitație cu titlul ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje): Linia 605 Nicolina – Ungheni, Linia 23 CL Cristești Jijia”. Valoarea totală estimată a contractului era de 1.904.679,23 lei.

Alte trei anunțuri de licitație ale SRCF Iași vizau legături feroviare cu Ucraina. Primul avea titlul ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje): Linia 500 Ploiești- Vicșani, Linia 13CL Vicșani”. Valoarea totală estimată era de 1.138.746,59 lei.

Următorul anunț de licitație avea ca obiect ”Linia 500 Ploieşti-Vicşani, interval de staţie Dorneşti-Vicşani, km 483+000-486+000 – înlocuire traverse BA cale încălecată”, iar valoarea contractului era estimată la 3.871.130,25 lei.

În fine, un alt anunț publicat în SEAP avea titlul ”Linia 500 Ploieşti-Vicşani, interval de staţie Vicşani-Frontieră, km 490+000-491+100 – înlocuire traverse BA cale încălecată”. Valoarea totală estimată a contractului era de 2.585.062,19 lei.

Ofertă depusă la o singură licitație pentru reparații CFR la frontiera cu Ucraina

În această săptămână au fost termenele limită de depunere a ofertelor la toate cele patru proceduri de achiziție ale SRCF Iași.

Trei dintre ele s-au anulat, pentru că nu a fost depusă nicio ofertă. Un constructor a fost interesat doar de licitația privind ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje): Linia 500 Ploiești- Vicșani, Linia 13CL Vicșani”. Potrivit anunțului din SEAP, la această licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea companiei Contrans Impex. Oferta trebuie să rămână valabilă până la data de 26 iulie 2024.

Sursa: Reparații CFR la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova: una caldă, trei reci (clubferoviar.ro)