INTALNIRE INTRE REPREZENTANTII MINISTERULUI TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII SI REPREZENTANTII FEDERATIILOR SINDICATELOR REPREZENTATIVE DIN SECTORUL FEROVIAR

Azi, 22.02.2023, reprezentantii Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial Vagoane au onorat invitatia de participare la sedinta tinuta la sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, privind discutarea  art. 34 si 35 din Legea 195/2020 – statutul personalului feroviar. Sedinta a fost coordonata de Directia de Transport Feroviar prin domnul director Dragos ANOAICA, avand ca invitati pe domnul ministru- secretar de stat Ionut SAVOIU si domnul director ARF, Stefan ROSEANU.

Au fost prezentate discutiile sedintei din data de 13 februarie 2023, purtate intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si reprezentantii Ministerului Muncii – Casa Nationala de Pensii,  pe tema articolelor 34 si 35 din Legea nr. 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Reprezentantii Ministerului Muncii au informat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii asupra faptului ca se lucreaza la o noua Lege a Pensiilor, care va fi adoptata in acest an, aceasta constituind jalon in PNRR.

Discutiile au vizat includerea beneficiilor prevazute prin  art. 34 si 35 din Legea 195/2020- statutul personalului feroviar in aceasta noua lege a pensiilor. Au existat intrebari legate de problemele create la companiile feroviare privind  contributivitatea de la data de 01 aprilie 2001 la Casa Nationala de Pensii, precum si alte interpretari legate de incadrarea in conditiile speciale de munca.

Pentru constituirea unei sedinte comune intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, reprezentantii Ministerului Muncii si reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din sectorul feroviar, se solicita din partea organizatiilor sindicale identificarea si formularea unor propuneri pe aceasta tema, propuneri care sa constituie baza unei forme concrete de text, care sa fie introdus in noua lege a pensiilor, respectiv a formularii unei metodologii  clare de aplicare.

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane a inaintat prin Adresa nr. 46/P/02/22.02.2023, depusa la Directia de Transport Feroviar, propunerea privind noua lege a pensiilor, raportata la textul Legii nr. 263/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

Urmatoarea intalnire intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din sectorul feroviar a fost stabilita la data 01 Martie 2023, ora 13:00 la sediul Ministerului Transporturilor.

Biroul Executiv F.N.F.M.C.V.

pdf, thumbnail, file-2127829.jpg Propuneri FNFMCV – noua lege a pensiilor