United Wagon Company a construit primele vagoane articulate pentru GPL

Compania de cercetare și producție “United Wagon Company” și grupul TEXOL, unul dintre cei mai mari operatori de transport feroviar din Kazahstan și cei mai mari proprietari de parcuri de vagoane, au semnat un contract privind furnizarea a 400 de vagoan articulate cisternă pentru transportul gazului petrolier lichefiat (GPL). Acest design al vagoanelor cu rezervoare articulate este revoluționar, fără ca un alt model pe piața CSI să poată corespunde standardelor sale tehnice și operaționale.
Modelele de vagoane 15-9541-01 vor fi supuse unei testări pentru performanțele lor monitorizate continuă în flota TEXOL. Vagoanele vor transporta mărfuri din Irkutsk Oil Company printre cei mai mari producători independenți de petrol și gaze din Rusia. Caracteristicile de design ale vagoanelor articulate vor permite economii semnificative în transportul mărfurilor, în special pe rutele lungi fără depozite. Cazanul are un volum de boiler de 163,1 m3 și o încărcătură utilă de 90 t, ceea ce permite reducerea dimensiunii flotei cu mai mult de jumătate față de vagoanele standard GPL. Designul unic al vagonului este compus din două cazane conectate printr-o îmbinare articulată capabilă să susțină sarcini laterale și verticale crescute. Cu o lungime de 24 de metri, designul cuplajului asigură o trecere fără de-a lungul secțiunilor drepte și curbe, inclusiv cele cu raze mici.
Având în vedere că locația articulațiilor cazanului se potrivește cu cea a vagoanelor standard de 12 metri, autoturismele articulate UWC pot fi ușor întreținute la terminalele standard. Cisterna cu șase osii este echipată cu un boghiu cu o sarcină pe osie de 25 tf și un sistem de frânare montat pe boghiu pentru o frânare sigură și eficientă. Întreținerea și repararea vagoanelor UWC de marfă în zona de 1520 se desfășoară într-o rețea extinsă de centre de întreținere, incluzând facilități situate în Kazahstan (în orașele Pavlodar, Kazaly și Karaganda). Cisterna a fost proiectată la Centrul de Cercetare și Dezvoltare All-Union pentru Tehnologia Transporturilor și a fost fabricată la TikhvinChemMash, membru al Grupului UWC.
Sursa: http://mobilitate.eu/uwc-vagoane-articulate-gpl/?