Țările G7 au stabilit un nou Coridor de transport. Va include România

România este inclusă în noul coridor de transport finanțat de țările G7  (Canada, Franța, Germania, Italia, Statele Unite, Japonia, Marea Britanie).

Miniştrii de Transporturi ai ţărilor G7, reuniţi în Japonia, au inclus România în noul coridor de transport şi aprovizionare, care va funcţiona pe ruta Asia Centrală, Marea Caspică şi Marea Neagră, potrivit Antena 3.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, prezentă la reuniunea liderilor G7, afirmă că includerea României în noul coridor de transport și aprovizionare reprezintă un pas cu adevărat important.

Noul Coridor de transport, semnificație deosebită

„Este o conjunctură de mare semnificație pentru România, pentru că, în contextul războiului din Ucraina, membrii G7 acordă o importanță deosebită dezvoltării conectivității în regiunea noastră. Toată regiunea Dunării, a Mării Negre și a Portului Constanța capătă o semnificație deosebită pentru conectarea viitoare a Moldovei și Ucrainei cu Uniunea Europeană și cu piețele externe”, a spus Adina Vălean.

De asemenea, Uniunea Europeană a inclus Ucraina și Moldova în Mecanismul pentru Interconectarea Europei, care prevede dezvoltarea unor proiecte de infrastructură de transport și energie.

Portul Constanţa şi România vor reprezenta o poartă importantă a mărfurilor care intră în Uniunea Europeană, urmând să fie demarate, pe ruta Asia Centrală, Marea Caspică şi Marea Neagră, investiții de 600 de miliarde de euro.

Sursa: https://clubferoviar.ro/tarile-g7-au-stabilit-un-nou-coridor-de-transport-va-include-romania/