Șine CFR rupte din cauza gerului pe raza a cinci regionale. Ceferiștii intervin pentru remediere

FOTO cu rol pur ilustrativ

Din cauza frigului, în noaptea de marți spre miercuri au fost șine CFR rupte pe raza a cinci regionale de cale ferată din cele opt.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri dimineață că pe rețeaua feroviară circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

”Menționăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova, Brașov, Timișoara) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe mai multe secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor”, se arată în comunicatul dat publicității de CNCF CFR SA.

Și marți au fost șine CFR rupte pe rețeaua feroviară

Personalul companiei de infrastructură a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

CFR SA precizează că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor. ”Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsurile de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, se mai arată în comunicat.

Amintim faptul că și marți s-au rupt mai multe șine de cale ferată din cauza temperaturilor scăzute, așa cum am scris la vremea respectivă.

Sursa: Șine CFR rupte din cauza gerului pe raza a cinci regionale (clubferoviar.ro)