Siemens Mobility și Tyczka Hydrogen anunță un parteneriat în sectorul hidrogenului

Siemens Mobility și Tyczka Hydrogen cooperează în sectorul feroviar pe bază de hidrogen pentru a oferi soluții complete pentru trenurile cu pile de combustie. Hidrogenul este una dintre principalele tehnologii de decarbonizare a sectorului feroviar prin trecerea de la motorina fosilă la combustibili regenerabili, în special pe rutele care sunt greu de electrificat.
Din perspectiva operatorilor feroviari, o abordare integrată în vederea unei mobilități fără combustibili fosili nu necesită doar trenuri alimentate cu hidrogen și servicii de întreținere corespunzătoare, ci trebuie să acopere și întregul lanț de aprovizionare cu hidrogen verde.
În aprilie 2024, Siemens Mobility și Tyczka Hydrogen au semnat o scrisoare de intenție (LoI) prin care stabilesc o cooperare în vederea accelerării transformării către o mobilitate feroviară alimentată cu hidrogen.
Ambele companii au convenit să colaboreze pentru a găsi soluții pentru întregul lanț de aprovizionare, inclusiv producția, stocarea, distribuția și realimentarea cu hidrogen, precum și livrarea și întreținerea trenurilor cu pile de combustie. În plus, Smart Train Lease, o filială a Siemens Mobility, oferă spre închiriere trenuri cu hidrogen.
„Furnizarea de mobilitate neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon nu a fost niciodată mai ușoară. Cu Siemens Mobility, Smart Train Lease și Tyczka, trei parteneri puternici lucrează acum mână în mână pentru prima dată pentru a servi piața feroviară pe bază de hidrogen cu concepte noi și alternative de-a lungul lanțului valoric, cum ar fi ofertele de închiriere a trenurilor, precum și infrastructura și furnizarea de hidrogen corespunzătoare”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens Mobility.
„Combustibilul de hidrogen verde este o soluție excelentă pentru decarbonizarea operațiunilor de transport greu. Pe baza timpilor rapizi de realimentare și a autonomiei mari, trenurile cu mai multe unități pot funcționa ecologic fără investiții excesive în electrificare și cu aceeași flexibilitate a rutelor ca în cazul motorinei. Printr-o colaborare strânsă și o abordare holistică a Tyczka Hydrogen, Simens Mobility și Smart Train Lease, implementarea mobilității feroviare fără combustibili fosili devine mai simplă pentru operatorii de trenuri”, a adăugat Thomas Zorn, Managing Director, Tyczka Hydrogen.
Companiile speră că parteneriatul acesta va deschide calea pentru o transformare de succes a căilor ferate către mobilitatea pe bază de hidrogen.

Sursa: Siemens Mobility și Tyczka Hydrogen anunță un parteneriat în sectorul hidrogenului – Club Feroviar