RAED ARAFAT: DECLARAREA STĂRII DE URGENȚĂ, MENITĂ SĂ AJUTE, NU SĂ CREEZE PROBLEME. SUBIECTUL NU TREBUIE SPECULAT, NICI POLITIZAT

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, face apel la mass-media să adopte „o atitudine civică responsabilă”. El subliniază că declararea stării de urgenţă are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme, iar acest subiect „nu trebuie speculat şi nici politizat”.

„În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă… etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ insinuând ca situaţia este scăpată de sub control. Mass media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi ca cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

El îndeamnă la solidaritate şi încredere reciprocă.

„Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a adăugat secretarul de stat.

Sursa: http://stiri.tvr.ro