Petiţie pentru creşterea nivelului de siguranţă pe calea ferată

Către: Guvernul României  

Noi, Club Feroviar, semnatarii acestei petiții, vă cerem să acordați o atenție deosebită problemelor legate de siguranța pe calea ferată și să luați măsuri pentru prevenirea accidentelor feroviare.  

În ultimii ani, am asistat la mai multe accidente feroviare care au cauzat pierderi de vieți omenești și daune materiale însemnate. Aceste evenimente tragice ar fi putut fi evitate prin implementarea unor măsuri de prevenție adecvate și prin asigurarea unei infrastructuri feroviare sigure.  

Considerăm că este esențial ca autoritățile competente să ia în calcul următoarele:

– până la implementarea ETCS, ERTMS, orice locomotivă să circule doar cu mecanic şi mecanic ajutor;

– instalarea unui sistem video în locomotive, care să fie accesat doar în caz de accident, incident;

– mecanicii care au ieşit la pensie să nu mai activeze decât pe funcţia de mecanic ajutor sau mecanic formator;

– creșterea numărului de personal specializat în domeniul feroviar, precum și acordarea de instruiri și cursuri de formare în ceea ce privește siguranța și măsurile de prevenție.  

Semnatarii acestei petiții sunt conștienți de faptul că implementarea unor astfel de măsuri necesită resurse financiare semnificative, dar suntem de părere că investiția în siguranța pe calea ferată este esențială pentru protejarea vieților oamenilor și a bunurilor materiale.  

Vă rugăm să luați în considerare această petiție și să acordați o atenție deosebită problemelor legate de siguranța pe calea ferată.  

Cu mulţumiri,

Club Feroviar  

Club Feroviar    Contactați autorul petiției