Declarație-șoc a lui Cătălin Drulă: Florin Cîțu mi-a cerut să închid CFR Călători

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a ieșit la rampă cu o declarație-șoc: Florin Cîțu mi-a cerut să închid CFR Călători.

Cătălin Drulă a susţinut la Profit News că, în contextul discuţiilor despre situaţia financiară dificilă de la CFR Călători, premierul Florin Cîţu i-a sugerat să se renunţe la transportul public de călători pe calea ferată.

”Calea ferată e lăsată în paragină de 20 de ani cel puţin. Această decapitalizare şi demoralizare a domeniului se rezolvă doar capitalizând, cu bani. CFR Călători a fost preluat cu 1,3 miliarde datorii, dintre care jumătate la furnizori privaţi şi au făcut eforturi să plătească salariul de la o lună la alta. Au avut luni în care în domeniul feroviar au întârziat salariile o săptămână – pentru mine asta e ceva îngrozitor să nu poată oamenii să îşi ia banii – s-au plătit în două tranşe. Totul este într-un megafaliment pe calea ferată şi statul, dacă vrea să facă ceva, trebuie să pună banii, astea au fost discuţiile mele repetate cu Florin Cîţu, care la un moment dat mi-a şi sugerat <Hai să o închidem!>. Adică să renunţăm la transportul ăsta public de călători pe calea ferată. Transportă 50 de milioane de călători CFR Călători. Ca să-l scoatem din starea în care este, se poate capitaliza”, a declarat Drulă.

Drulă: Cîțu mi-a cerut să închid CFR Călători. Nici ajutorul de stat nu îl voia

El a precizat că premierul în funcție nu a vrut nici să aprobe ajutorul de stat pentru CFR Călători.

”Lumea întreabă de ce nu cumpără CFR Călători locomotive. E simplu, pentru că am preluat această companie cu 600 de milioane datorii la furnizori privaţi şi 600 de milioane la stat şi în propunerile mele de a aloca suficiente sume pentru compensaţie, de a depune, în sfârşit am reuşit cu enorme negocieri în spate şi presiuni să avem acel memorandum ca să depunem ajutorul de stat. Nici pe acela nu îl voia, deşi toate ţările din Europa şi-au ajutat industriile feroviare, Germania recent a injectat 12,5 miliarde de euro”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

Până la ora publicării acestei știri, premierul Florin Cîțu nu a reacționat în niciun fel la afirmațiile lui Cătălin Drulă.

Sursa: https://clubferoviar.ro