A fost numit directorul general al CFR SA pentru următorii patru ani

Consiliul de Administrație al gestionarului infrastructurii feroviare din România a numit joi directorul general al CFR SA pentru următorii patru ani.

directorul general al CFR SA concediere abuzivă la CFR Revocarea lui Simu concediere ilegală la CFR SA cutremur la vârful CFR SA contracte la CFR Complexul Astoria Snagov Ion Simu-Alexandru este în Dubai Rotația cadrelor la CFR SA director general al CFR SA
Ion Simu-Alexandru

La concursul organizat în baza Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice s-au înscris trei candidați: actualul director general Ion Simu-Alexandru, fostul ocupant al funcției Ioan Pintea și șeful Sucursalei Regionale de Căi Ferate București, Cristian Ungurean.

Ioan Pintea nu s-a prezentat la concurs, iar director general al companiei pentru următorii patru ani de zile a fost numit Ion Simu-Alexandru.

Director financiar al CNCF CFR SA rămâne actualul ocupant al poziției, Iulian Măntescu (nicio legătură cu Iulică Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă). Pentru această funcție mai aplicaseră Sorina Baicu, dar nici ea nu s-a prezentat, și Viorica Cucu, șef Serviciu Economic.

Directorul general al CFR SA, în funcție din decembrie 2021

Ion Simu-Alexandru, de profesie inginer, este absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Ingineria Sistemelor de Circulație Feroviară, din cadrul Universității Politehnice Timișoara și are o experiență profesională de 30 de ani în domeniul feroviar.

El a fost numit prima oară la conducerea companiei de infrastructură în decembrie 2021, ca director interimar cu un mandat de patru luni de zile, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Ulterior, mandatul i-a tot fost fie prelungit, fie reînnoit de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cei doi provin din același județ – Timiș. Ion Simu-Alexandru a ocupat, printre altele, funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara.

Sursa: https://clubferoviar.ro/a-fost-numit-directorul-general-al-cfr-sa-pentru-urmatorii-patru-ani/