Valentin Dorobanțu revine la conducerea CFR Călători

Valentin Dorobanțu revine ca director general al CFR Călători, după ce în ultima perioadă a ocupat funcția de director general adjunct al CFR SA, responsabil cu investițiile.

Valentin Dorobanțu, este absolvent al Universității Politehnice București – Facultatea de Transporturi, master în Logistică Transporturi. El a absolvit și Academia de Studii Economice – Facultatea de Comerț. De-a lungul carierei, desfășurată în întregime în sistemul feroviar, Dorobanțu a ocupat mai multe posturi de conducere în cadrul CFR SA, Autoritatea Feroviară Română (AFER) și CFR Călători.

La data de 21 martie 2013, el a fost numit director general al CFR Călători, după selecția de CV-uri pentru managementul privat al societății. Valentin Dorobanțu a ocupat această funcție până în luna iunie a anului 2014, când și-a dat demisia din motive personale. Important de menționat faptul că, la plecarea sa de la conducerea CFR Călători, societatea avea un parc activ de aproximativ 1.800 de vagoane. În momentul de față, după ce pe la conducerea societății s-au perindat Iosif Szentes și Leon Bărbulescu, parcul activ mai numără doar 797 de vagoane,.

Pe 23 martie 2018 el a fost numit director general adjunct al CFR SA, responsabil cu investițiile. Acum, Valentin Dorobanțu la CFR Călători îi urmează în funcția de director general lui Leon Bărbulescu, căruia nu i-a mai fost prelungit interimatul. El a reușit să-l enerveze pe ministrul Răzvan Cuc, după ce i-a răspuns unui reporter că l-a trezit din somn și a bagatelizat cele două deraieri care avuseseră loc cu câteva ore înainte.