Un lanț de nereguli a provocat ciocnirea frontală a două trenuri, la Ploiești Triaj, în decembrie 2019. Raport oficial

La aproape un an de la cel mai grav accident feroviar produs pe raza județului Prahova în ultimii ani, Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER a făcut public raportul de investigare final, din care reiese că mai mulți factori au condus la producerea evenimentului respectiv.

Pe 18 decembrie 2019, în apropiere de Ploiești Triaj, două trenuri – unul de marfă, aparținând unui operator privat, și un altul de călători, al CFR Călători – au intrat pe aceeași linie din sensuri opuse, iar locomotivele s-au ciocnit frontal, mai multe persoane fiind rănite, printre care și cei doi mecanici ai locomotivelor implicate în evenimentul feroviar.
Conform raportului final de investigare făcut public de Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER, “în urma investigării acestui accident grav, comisia de investigare a concluzionat că acesta are la bază o serie de deficiențe ale sistemului de management al siguranței atât la nivelul administratorului infrastructurii feroviare publice, cât și la cel al operatorului de transport feroviar de marfă implicat”. Astfel administratorul infrastructurii publice, conform documentului citat, nu a reglementat și nu a efectuat o analiză a schimbării (…) produsă de reorganizarea circulației trenurilor ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului de la km 57+560, nu a identificat, cu ocazia activităților de monitorizare desfășurate la toate nivelurile din cadrul administratorului infrastructurii feroviare publice, pericolele şi riscurile asociate în activitatea proprie, ca urmare a noilor condiţii de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj, pentru gestionarea acestora în condiții de siguranță; nu a organizat împreună cu operatorii de transport interesați identificarea pericolelor și a riscurilor de interfață, ca urmare a noilor condiţii de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj.

Pe de altă parte, operatorul feroviar de transport marfă Deutsche Bahn Cargo Romania “nu a organizat corespunzător activitatea de transmitere a informațiilor privind siguranța feroviară primite de la administratorul de infrastructură astfel încât Reglementările provizorii nu au fost aduse la cunoștința personalului interesat (în special mecanici de locomotivă); monitorizarea activității proprii nu a dus la depistarea modului greșit de efectuare a circulației trenurilor de marfă prin stația Ploiești Triaj, astfel încât personalul de locomotivă a aderat tacit la acest sistem greșit de efectuare a circulației trenurilor.

Toate aceste concluzii au condus la emiterea de recomandări către toți cei implicați în accidentul feroviar, astfel încât, dacă aceste îndrumări vor fi respectate, să nu mai apară evenimente similare.

În raportul AGIFER se menționează că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Șerban Cantacuzino al județului Prahova a intervenit la eveniment pentru asigurarea zonei pe timpul accidentului feroviar cu trei autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, iar pentru acordarea primului ajutor calificat în prespital s-a intervenit cu o ambulanță SMURD tip C1-TIM, 4 ambulanțe SMURD tip B2, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente collective și calamități, fiind asistate 12 victime care au fost preluate de ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Prahova. De asemenea un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov a preluat un pacient care a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. În urma accidentului, 8 călători au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești fiind externați în aceeași zi, iar un alt călător a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, fiind externat în aceeași zi. Mecanicul ajutor al trenului de marfă nr. 30558-1 aparţinând operatorului de transport feroviar de marfă DBCR a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești fiind externat în aceeași zi. Mecanicul de locomotivă al trenului de marfă nr. 30558-1 aparţinând operatorului de transport feroviar de marfă DBCR a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești unde i s-a pus piciorul în gips și a avut 62 zile concediu medical. Mecanicul de locomotivă al trenului de călători nr 5008 a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești fiind externat în aceeași zi și a avut 5 zile de concediu medical.

  • Pagube mai mari la trenul de călători, decât la trenul de marfă

Din raportul Agenției de Investigare, la locomotiva trenului de marfă, aparținând Deutsche Bahn Cargo Romania SRL, valoarea pagubei a fost de 596.509,67 lei fără TVA, iar la patru vagoane ale trenului de marfă, valoarea pagubei a fost de numai 8.884,77 lei fără TVA. Nu același lucru se poate spune despre trenul de călători etajat aparținând SNTFC „CFR Călători” SA, la care valoarea pagubelor a fost de 3.568.388 lei fără TVA, la care s-au adăugat pagubele produse locomotivei aceluiași tren, de 1.606.700 lei fără TVA.

Valoarea estimată totală a pagubelor transmisă de către părțile implicate, interesate, către AGIFER a fost, prin urmare, de 5.780.482,44 lei fără TVA.


Sursa: https://prahovainfo.ro