MINISTRUL RĂZVAN CUC ANUNȚĂ O NOUĂ RESTRUCTURARE LA CFR MARFĂ. ESTE VIZAT PERSONALUL TESA

          Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marți o restructurare la CFR Marfă și a precizat că va fi vizat personalul TESA din compania feroviară de stat.

     ”I-am spus directorului de la CFR Marfă să-mi facă o evaluare a personalului TESA. Sunt 1.400 de oameni în această situație, la nivelul societății, în toată țara”, a spus ministrul.

          El a răspuns astfel la o întrebare privind oportunitatea grupării companiilor feroviare de stat într-un holding. ”Crearea unui holding este o idee bună, dar trebuie mai întâi o restructurare”, a spus ministrul, care a precizat că nu este vorba numai de CFR Marfă și de companiile feroviare, ci de toate societățile și companiile aflate sub tutela Ministerului Transporturilor.

          O nouă restructurare la CFR Marfă. Societatea are peste 6.000 de angajați

          CFR Marfă are aproximativ 6.100 de angajați, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al societății pe anul în curs. Un angajat câștigă în medie aproximativ 4.200 de lei.

BVC prevede pentru acest an venituri totale de 811,8 milioane de lei, echivalentul a 172,7 milioane de euro. De cealaltă parte, cheltuielile totale ale operatorului național de transport feroviar de marfă sunt estimate la 911,7 milioane de lei, adică aproape 194 milioane de euro. Cheltuielile cu personalul se ridică la 339,6 milioane de lei în 2019, potrivit proiectului de buget.

          Făcând diferența între venituri și cheltuielile totale ale societății de stat, rezultă o pierdere de 100,5 milioane de lei prevăzută în Bugetul CFR Marfă pe 2019, echivalentă cu 21,38 milioane de euro.

           Sursa: https://clubferoviar.ro/restructurare-la-cfr-marfa/