LUDOVIC ORBAN ANUNȚĂ CĂ RESTRICȚIILE PENTRU CĂLĂTORIA CU TRENUL SE MENȚIN DUPĂ 15 MAI

Restricțiile pentru călătoria cu trenul, cu mașina personală și cu autocarul între localități vor fi menținute și după 15 mai, a anunțat luni seara premierul Ludovic Orban.

Vor fi eliminate restricțiile, însă gradual, a spus Ludovic Orban într-o intervenție la Digi 24, exemplificând că restricția de circulație din interiorul localităților va fi eliminată după 15 mai, nu însă și deplasarea între localităţi care trebuie făcută sub anumite condiții.

„În ceea ce priveşte interiorul localităţii, va fi o deplasare fără restricţii. În privința deplasării în afara localităţii – se vor păstra anumite restricţii, pe care urmează să le definim în perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare şi în afara localităţilor”, a precizat Ludovic Orban.

El a precizat că în momentul de faţă se realizează o analiză împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind riscul epidemiologic aferent fiecărei restricţii ce urmează să fie ridicată.

Restricțiile pentru călătoria cu trenul, introduse prin Ordonanța Militară 2

Primele restricții de circulație cu trenul au fost introduse prin Ordonanța Militară 2, pe 21 martie 2020. Începând din noaptea de 22-23 martie, călătoria la vagon de dormit sau cușetă nu a mai fost posibilă decât în interes de serviciu sau pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Dacă deplasarea se face în interes personal, cei în cauză sunt obligați să prezinte o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Următoarele Ordonanțe Militare impuse pe fondul stării de urgență cauzate de pandemia de coronavirus au limitat și mai drastic călătoria cu trenul. Pentru orice deplasare în afara localității trebuie să existe un motiv întemeiat.

Sursa: https://clubferoviar.ro