LA SOLICITAREA BNS ASTĂZI A AVUT LOC O ÎNTÂLNIRE INFORMALĂ CU PRIM MINISTRUL ROMANIEI

  La solicitarea Blocului Național Sindical, astăzi a avut loc la sediul Guvernului României o întâlnire informală cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban la care au participat Președintele BNS, Dumitru Costin și Președintele FNF MCV, Grigore Mare.
          Au fost abordate principalele probleme cu care se confruntă companiile feroviare cu identificarea posibilelor soluții de redresare în perioada imediat următoare.
Astfel, se are în vedere întocmirea unor memorandumuri de sprijin financiar pentru recuperarea pierderilor generate de criza sanitară în scopul reechilibrării situațiilor economico-financiare la nivelul tuturor companiilor feroviare.
Totodată, au fost analizate nevoile de finanțare ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA din perspectiva asigurării materialelor necesare lucrărilor de reparații la infrastructura feroviară, lucrări atât de necesare pentru menținerea circulației trenurilor în condiții de siguranță.

          Există și o veste bună! În urma repetatelor demersuri făcute și susținute de FNF MCV, a fost aprobată achiziția a doua trenuri moderne de lucru pentru activitatile de reparații la infrastructura feroviară.
          În același registru s-au situat discuțiile cu privire la calitatea materialului rulant destinat transportului de pasageri, acesta fiind cu vechimi cuprinse între 30 și 40 de ani, ultima achiziție de material rulant nou datând din anul 2004. De asemeni, subcompensarea permanentă a serviciului public de transport feroviar de călători nu asigură resursele necesare acoperirii nevoilor de reparații și modernizări la vehiculele feroviare, la nivelul cerințelor.
        Nu în ultimul rând, au fost făcute aprecieri negative la adresa activității Autorității de Reformă Feroviară, la nivelul căreia sunt înregistrate întârzieri nepermise la achiziția de material rulant nou destinat transportului de pasageri.
          De asemeni, a fost discutată situația dificilă în care se află CFR Marfă. Premierul a precizat că au fost și sunt făcute în continuare eforturi pentru spjinirea companiei și a dat asigurări că CFR Marfă va fi salvată de la faliment.
        Pentru acoperirea nevoilor de finanțare pe semestrul II al anului 2020, la următoarea rectificare bugetară vor fi avute în vedere suplimentări de resurse astfel încât până la sfârșitul anului să se înregistreze o ameliorare semnificativă a situațiilor actuale înregistrate în sectorul feroviar.

          Biroul Executiv FNF MCV

SURSA: https://www.facebook.com/fnfmcv