Excepție în cazul OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare: Angajaţii CFR şi Metrorex vor primi tichete de masă / Sorin Grindeanu: Voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, pe şantierul tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, că va înainta un memorandum Guvernului astfel încât angajaţii CFR şi Metrorex să primească tichete de masă, relataează Agerpres.

Ministrul a menţionat că angajaţii CFR şi Metroului trebuie să primească tichete de masă, deşi companiile înregistrează pierderi şi sunt supuse anumitor restricţii.

„Ştiţi foarte bine că s-a dat acea ordonanţă prin care se încearcă să se ţină anumite cheltuieli într-o anumită marjă, astfel încât să ne înscriem în deficit. Doar că eu cred că, dacă există o regulă pentru toată lumea, şi anume să se dea tichete de masă pentru cei care au salariu până în 10.000, acelaşi lucru e valabil şi pentru CFR şi pentru Metrou. Deci, da, pot să spun că da, voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi angajaţii Metroului să poată să beneficieze de aceste tichete. De ce erau exceptaţi? Pentru că sunt companii care sunt pe pierdere şi atunci exista această excepţie, doar că nu e o pierdere care a apărut acum, sunt pierderi istorice. Oamenii trebuie să beneficieze de aceste tichete. (…) Săptămâna viitoare merg cu memorandumul în Guvern prin care să facem excepţie pentru CFR-işti şi pentru Metrou de la prevederile ordonanţei, ceea ce îi va duce în situaţia de a-şi lua tichetele la fel ca şi ceilalţi. Toată lumea îşi ia tichetele”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a fost prezent joi pe şantierele Drumului Expres Craiova – Piteşti şi a susţinut o conferinţă de presă pe tronsonul 3 al acestui drum.

Sursa: https://www.g4media.ro/exceptie-in-cazul-oug-privind-reducerea-cheltuielilor-bugetare-angajatii-cfr-si-metrorex-vor-primi-tichete-de-masa-sorin-grindeanu-voi-merge-in-guvern-saptamana-viitoare-cu-memorandum.html