CFR SA ACHIZIȚIONEAZĂ UTILAJE DE CIURUIT ȘI BURAT PRECUM ȘI UN UTILAJ PENTRU ÎNLOCUIREA CĂII DE RULARE ÎN VALOARE DE 275 MILIOANE LEI

CFR SA a lansat licitația pentru „Mașini și utilaje pentru refacția căii ferate (5 loturi)”, în valoare de 275 milioane lei și un termen de livrare de 25 de luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până la data de 08.10.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 08.02.2020.

          Conform SEAP, vor fi achiziționate următoarele utilaje:
     Lot 1 – (3 unități) Masina de ciuruit balastul caii ferate este un utilaj autopropulsat, care are capacitatea deplina de a curata patul de balast de sub liniile de cale ferata, precum si de sub aparatele de cale, pentru a aduce balastul la o calitate optima, ceruta de conditiile de transport.
     Lot 2 – (o unitate) Utilaj pentru refacția căii prin înlocuirea șinei și traverselor dotat cu unitate portal deplasabilă peste vagoanele trenului de aport logistic. Utilajul este un echipament deosebit de complex, care realizează înlocuirea șinei vechi și a traverselor, prin manipulare individuală a traverselor în flux continuu cu ajutorul unei unități portante care transportă traversele de pe vagoanele speciale atașate utilajului.
     Lot 3 – (3 unitați) Mașina de burat nivelat și ripat cu avans continuu cu burajul a doua traverse simultan, este destinată efectuarii lucrărilor de reparaţii mecanizate a căii ferate, pentru burajul continuu de mare productivitate pe linii curente si din statii.
     Lot 4 – 3 unități Mașina de profilat balastul căii ferate – Mașina de profilat balastul căii ferate este destinată efectuarii lucrărilor de reparaţii mecanizate a căii ferate, pentru profilarea, perierea și distribuirea a unor cantițăti excedentare de piatră spartă în zonele cu lipsă de balast.
     Lot 5 – 3 Vagoane – Vagoanele de transport și depozitare materiale servesc la executarea lucrărilor de transport și depozitare a materialelor în vrac, precum și la transportul materialelor excavate. Vagoanele poat fi remorcate în sensul de lucru pentru descarcarea pietrei sparte, a sterilului sau a oricăror materiale transportabile în vrac.

Sursa: https://mobilitate.eu