Câteva zeci de intelectuali adresează o scrisoare deschisă premierului Cîțu ca să nu „anihileze opoziția pe care o fac sindicatele”

De Cristian Otopeanu

Printre semnatarii scrisorii se numără oameni din profesii diferite, precum jurnaliști, activiști și regizori. Aceștia îi cer premierului Florin Cîțu să respecte Constituția și să accepte „pluralismul de opinii, critici la adresa Guvernului și a măsurilor guvernamentale”.
Solicitarea semnată de aproape 50 de intelectuali are la bază „recentele discuții din jurul proiectului de buget”, care „au fost marcate de o serie de proteste organizate de sindicatele nemulțumite de alocările bugetare”.

Scrisoare adresată premierului Florin Cîțu:

”Constatăm cu uimire și cu indignare că exercitarea acestor drepturi creează un inconvenient pentru guvernul pe care îl conduceți. Recent, într-un interviu acordat presei, ați anunțat că Guvernul va modifica, printr-o Ordonanță de Urgență, modalitatea de plată a cotizației sindicale în sensul eliminării posibilității reținerii sale pe ștatul de plată, în baza acordului salariatului.”

Cei aproape 50 de semnatari ai scrisorii consideră acest gest „un act revanșard și un gest de ostilitate față de mișcarea sindicală, motivat de dorința de a neutraliza protestele sindicale antiguvernamentale aflate în desfășurare”.

Sursa: https://www.libertatea.ro