16 Februarie – Ziua Carierei Feroviare la FCFDP – UTCB: Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari

Carieră Feroviară în România (CFiR) și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, cu sprijinul AIF – Asociația Industriei Feroviare din România, organizează în data de 16 februarie cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”, sub sloganul „Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari”.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, Carieră Feroviară în România se va muta în data de 16 februarie în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Prin organizarea acestui eveniment, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București dorește să își respecte unul dintre angajamentele sale, şi anume acela de formare profesională a tinerilor care optează pentru aceasta și transformarea lor în ingineri de elită. La acest lucru contribuie deopotrivă prestigiul dobândit de-a lungul existenței sale, profesorii foarte bine pregătiți și devotați muncii lor, dar și standardele ridicate la care numai cei foarte bine pregătiți se încumetă să năzuiască.

Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate.

Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari

Evenimentul va debuta cu o dezbatere/masă rotundă la care participanții vor discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce pot fi îmbunătățite în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar. Sunt așteptați să participe reprezentanți ai universității – profesori și studenți, pe de o parte, și cei ai instituțiilor, asociațiilor, companiilor din acest domeniu, de cealaltă parte.

În partea a doua a evenimentului studenții și masteranzii Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România și ce oferte pentru a-și dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.

Sursa: ClubFeroviar