ÎNTÂLNIREA MINISTRULUI CĂTĂLIN DRULĂ CU LIDERII FEDERAȚIILOR FEROVIARE

FOTO Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România

La invitatia conducerii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, astazi a avut loc o intalnire informala cu participarea ministrului transporturilor, Catalin Drula, a managementului unitatilor feroviare reprezentat de directorii generali si a reprezentantilor federatiilor sindicale feroviare.

Desi intalnirea a fost programata intempestiv si a durat putin peste 30 de minute, au fost discutate teme fierbinti care framanta comunitatea feroviara cum ar fi elaborarea bugetelor de venituri si cheltuieli, situatia CFR Marfa, implementarea Statutului personalului feroviar, achizitia de material rulant nou, investitii in infrastructura feroviara.

Dupa o prezentare concisa a situatiei economice in care se afla societatile feroviare, situatie definita ca fiind “in criza”, ministrul transporturilor a precizat ca s-au depus eforturi ca alocarile bugetare pe anul 2021 sa se situeze cel putin la nivelul anului 2020 cu posibilitate de suplimentare pentru sustinerea investitiilor in sectorul feroviar.

Totodata, ministrul transporturilor a transmis ca se doreste introducerea pe ordinea de zi in sedinta de Guvern, prorogarea aplicarii Statutului personalului feroviar pana in luna martie 2022, in vederea sustinerii locurilor de munca si a pregatirii temeinice a implementarii legii, fiind luata in considerare o crestere salariala ce va fi acordata pana la finele anului 2021 astfel incat sa diminueze efortul financiar la aplicarea coeficientilor de ierarhizare prevazuti in Statut.

Referitor la informatiile din spatiul public privind programe de restructurare si reorganizare, pentru acest an ministrul transporturilor a precizat ca nu are in vedere programe de reorganizare cu afectarea resurselor umane, capitol deficitar in acest moment.

Reprezentantii Federatiei Miscare Comercial Vagoane resping categoric initiativa de prorogare a prevederilor Statutului personalului feroviar, solicitand in acest sens identificarea de solutii in vederea aplicarii legii.

Sursa: https://www.facebook.com/fnfmcv